Fudbal

Mlađi omladinaci reprezentacije Srbije pobedili Češku (FOTO)

Mlađi omladinaci reprezentacije Srbije se su nakon poraza prvom meču 2:0 protiv selekcije iz Češke u kategoriji do 18 godina revanšili pobedom 3:1 (1:0) u drugom pripremnom meču na stadionu Sportskog centra Fudbalskog Saveza Srbije (FSS) u Staroj Pazovi.

Srbija je povela u finišu prvog poluvremena golom Joveljića sa penala u 45. minutu, da bi isti igrač duplirao predost u 59. minutu. Badura je smanjio 70. minut počasnim golom, dok je pobedu potvrdio Stanojev u 85. minutu.

Selektor Miloš Velebit je izvršio neke promene u igračkom kadru posle poraza u prvom meču što je dalo rezultat.

“Ponovo nismo mogli da računamo na veliki broj igrača, a bilo je i povreda koje su uticale na sastav. Posle ovih provera sa Češkom, očekuje nas novi test u junu, sa Francuskom. Pred nama je onda turnir „Ćele Vilotić“ i verujem da ćemo spremno dočekati start u prvom krugu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo (EP)”,istakao je selektor Velebit.

Srbija:
Mićanović, Veličković (od 78. Vidaković), Terzić (od 78. Đorđević), Kojić, Veselinović (od 46. Devetak), Joković, Živković (od 55.Paradija), V.Nikolić (od 70. Maksimović), Joveljić (od 70. L.Nikolić), L.Ilić (od 78. Matijević), Stanojev.

Češka:
Bačkovski, Neuer, Slama, Pleščati, Dudl, Zifčak, Graičar, Sedlaček, Kubala, Zinti,Badura.

Prvi krug kvalifikacija za EP ova generacija igra u oktobru u Republici Irskoj, a pored domaćina turnira, rivali će nam biti još selekcije Azerbejdžana i Kipra.

Foto: Youtube Printscreen/Nikola Leposavic