Fudbal

Mijailović: Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati

Nakon odlaganja utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije Trepča – Crvena zvezda koje je trebalo danas da bude odigrana  u Kosovskoj Mitrovici, pošto je administracija samoproglašene države Kosovo zabranila ulazak crveno-belima na teritoriju Kosova i Metohije, i Fudbalski savez Srbije (FSS) je odredio novi termin odigravanja meča,  predsednik fudbalskog klub (FK) iz ljutice Bogdana Svetozar Mijailović je izjavio da nije poštovana preporuka federacije internacionalanih fudnalskih asocijacija (FIFA).

“Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku Fife. Kada su primani u Fifu glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju”, izjavio je Mijailović, a prenela Radio televizja Srbije, dok je predsednik Zvezde pitao i šta će učiniti FIFA:

“Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda. Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana Fife na arbitražnom sudu u Lozani”, poručio je Mijailović.

Foto: Youtube Printscreen/Crvena zvezda