Fudbal

Luković na novoj funkciji u Zvezdi (FOTO)

Fudbalski klub Crvena zvezda je nakon što je Nenadu Milijašu posle završetka igračke karijere odredio mesto u stručnom štabu, još jednom bivšem kapitenu crveno-belih odredio novu funkciju.

Nekadašnji reprezentativac Srbije Aleksandar Luković nakon što je do sada pomagao u skautiranju fudbalera crveno-belih, je postao je pomoćnik sportskog direktora Mitra Mrkele, a njegova zaduženja najviše će se ticati razvojnog tima Grafičara.

“Uvek znači pomoć nekoga ko dobro razume suštinu Crvene zvezde. Luković je proveo mnogo godina u Zvezdi kao igrač, a prethodnih nekoliko meseci i kao skaut kluba. Njegov novi posao u klubu jeste da bude moj pomoćnik zadužen za ekipu Grafičara. Obim posla je veliki tako da ono što ja radim u prvom timu on će raditi u Zvezdi B. Imam iskustvo rada u Crvenoj zvezdi, OFK Beogradu i u reprezentativnim selekcijama tako da verujem da ću mu nekim savetima sigurno pomoći”, rekao je Mrkela.

Luković je u Zvezdu došao 1997. godine i prošao sve mlađe selekcije kluba, a sa 19 godina je debitovao za A tim crveno-beli 17. novembra 2001. godine na gostovanju u Zemunu, kada je trener Zoran Filipović i za klub sa stadiona “Rajko Mitić je igrao u dva navrata na 148 zvaničnih utakmica i 12 puta je bio strelac.

Luković je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule — 2006. i 2016. godine, kao i dva Kupa — 2002. i 2006. godine.

Foto: Youtube Printscreen/Crvena zvezda