Fudbal

Lokeren predstavio Jovanovića; Pavkov odlazi iz Zvezde: Spartak zvanično prodao najboljeg strelac (FOTO)

Još od početka leta trajale su špekulacije da bi mladi napadač Partizana Đorđe Jovanović promeniti klub.
U opticaju je bilo nekoliko klubova iz Belgije, a na kraju je Jovanović potpisao ugovor sa Lokerenom. Zvanično je transfer potvrdio i klub ne navodeći finansijske detalje, a zanimljivo je da uegovor potpisan na jednu plus jednu godinu.

„Belgijska liga ima sjajnu reputaciju širom Evrope. Želim da napravim korak napred u karijeri i smatram da se Belgija odlično uklapa u tu priču. Takođe, želeo sam da pređem u klub koji će mi pružiti priliku da budem deo prvog tima i Lokeren se pokazao kao pravi izbor. Jedva čekam da počne”, rekao je Jovanović.

Nezvanično je Partizan inkasirao od ovog transfera 450 hiljada evra.

Po svemu sudeći Milan Pavkov će ovog leta definitivno napustiti Crvenu zvezdu. Visoki napadač ne dobija priliku da igra i pored činjenice da su mu konkurencija Nikola Stojiljković i mladi Dejan Joveljić. Trener Vladan Milojević prednost daje Benu i Miliću, a posle najava da će među crveno – bele stići Kafu na pozajmicu iz Bordoa jasno je da mesta nema za Pavkova.
Po svemu sudeći Pavkov će potražiti inostrani angažman i neće se vraćati u Radnički iz Niša u kojem je prošle sezone igrao na pozajmicu. Ovaj fudbaler je pre dve godine upravo sa „Čaira“ stigao među crveno – bele.

Fudbaleri Sparatak iz Subotice su odlično odigrali dosadašnje kvalifikacije za Ligu Evrope i sutra ih očekuje prvi meč 3.kola protiv Bronbija na stadionu “Rajko Mitić”. Dobre igre cele ekipe skrenule su pažnje javnosti, a posebno se isticao Mile Savković (26). Subotičani su odlučili da prodaju svog napadača i najboljeg strelca koji je parafirao četvorogodišnji ugovor sa poljskom Jagelonijom koja će se u 3.kolu Lige Evrope sastati sa Gentom.