Fudbal

Kosta: Nisam pokušao da ubedim Grizmana da ostane (FOTO)

Tokom leta postojala je mogućnost da Dijego Kosta ponovo napusti Atletiko Madrid.
Na kraju je ipak ostao i na početku sezone je pokazao da će biti lider tima nakon odlaska Grizmana. Godina, Gabija i Huana Frana.

Visoki napadač je otkrio da nije pokušavao da ubedi Grizmana da ne ide u Barseloni.

“Njegov san je bio da igra pored Suareza i Mesija. Svi znamo kakv je on igrač. Kao fudbaler želiš da probaš različite stvari i normalno je što je želeo da se oproba. Želeo je novo iskustvo i to je našao u Barselonu. Nisam pokušavao da ga ubedim da ostane, ali da me je pitao za mišljenje rekao bi mu da svako treba da proba nešto novo“, rekao je Grizman za “Que Partidazo” i potom je otkrio da je on bio u sličnoj situaciji.

“Otišao sam u Čelzi kada sam osetio da je pravo vreme za to. Odlazak u drugi klub ne znači da nisi zahvalan svom klubu, jednostavno je došlo vreme da iskusiš nešto novo. Grizmanov odluka je normalna. Nikada nije propustio trening, uvekje primer… ništa loše se ne može reći za njega, svi su mu zahvalni”, poručio je Kosta.

Ovog leta je iz Banfike u Ateliko za 126 miliona evra stigao Žoao Feliks.

“Kadaje stigao odmah sam primetio da je miran dečko spreman da sluša. Nije tip koji želi da bude zvezda. To je dobro za svlačionicu jer smo mi takvi svi u klubu. Pokazao je još u predsezoni svoj kvalitet. Prirodan je talenat i logično da su očekivanja velika”, otkrio je Kosta.