Fudbal

Konačno poznat nov klub De Lihta (FOTO)

ini se da je transfer saga došla kraju.

Posle dosta nagađanja i špekulacija očekivano će Matijas de Liht napustiti Ajaks.

U jednom momentu je delovalo da će kapiten šampiona Holandija preći u Barselonu gde je već završio njegov klupski kolega Frenki de Jong. Jedno vreme je bila aktuelna priča oko Pariz Sen Žermena, ali na kraju je pobedu odneo Juventus.

Mediji su još ranije izveštavali da je De Liht još ranije dogovorio svoje uslove sa Juventusom. Navodno je dogovorio godišnju platu od 12 miliona evra čime će postati drugi najplaćeniji igrač Serijie A iz nedodirljivog Kristijana Ronalda koji zarađuje 30 nmiliona evra.

U Juventusu trenutno pozicije štopera pokrivaju Leonardo Bonući i Đorđ Kjelini, tako da će dolazak De Liht biti pravo osveženje za poslednju liniju tima šampiona Italije.

Ajaks je prošle sezone bio pravi hit. Mladi tim je stigao do polufinala Lige šampiona i na ubedljiv način je osvojen holandski šampionat. Jasno je bilo da će teško uspeti da zadrže ceo tim na okupu. Jedan od igrača koji sigurno ostaje je Dušan Tadić koji je nedavno produžio ugovor do 2023.godine,a nakon toga bi trebao da se posveti trenerskom poslu u mlađim kategorijama Ajaksa.