Fudbal

Kasiljas na novoj funkciji; Ibrahimović želi u direktorsku fotelju (FOTO)

Legendarni španski golman Iker Kasiljas će na kraju morati da završi karijeru.

U finišu prošle sezone sjajni čuvar mreže je doživeo srčan udar na treningu, uspeo je da se oporavi, čak je najavljivao da će nastaviti karijeru, ali jasno je bilo da od toga nema ništa. I pored njegove velike želje da nastavi, ugroženo zdravstveno stanje ne dozovoljava da nastavi blistavu karijeru.

Iz fudbalskog kuba Porto, inače poslednjeg Kasiljesovog kluba, su poručili da će Španac dobiti mesto tim – menadžera. Praktično će kasiljas biti spona između Uprave kluba i tima. Jasno je da ovaka vid angažmana nije previše stresan za njega i da neće uticati na njegovo stanje. O trenerskom stresnom pozivu nije razmišljao ni dok se nije razboleo tako da to nije bila opcija.

Na novu funkciju Kasiljas bi trebao da stupi u novoj sezoni, ali iz Porta nisu striktnodali rok zbog specifične situacije u kojoj se golman nalazi.

Zvezda Njujorka Zlatan Ibrahimović je najavio šta bi mogao da radi posle okončanja karijere.

“Normalno je da se neću vraćati u klub gde sam već igrao, ali možda po okončanju karijere postanem direktor Ajaksa. Onda bi uradio bolji posao od svih koji tamo rade”, rekao je Ibrahimović.

Holandski klub je imao izuzetno uspešno sezonu iza sebe u kojoj je ostvaren plasman u polufinale Lige šampiona, a osvojen je i šampionat Holandije.