Fudbal

I Đorić protiv proširenja Super lige

Gotovo da nema fudbalskog radnika koji se slaže sa odlukom da se Linglong Super liga Srbije prošire od sledeće sezone na 20 klubova.

Sa ovolikim brojem klubova u eliti ne slaže se ni Miroslav Đorić.

“Meni se to ne sviđa. Rekao sam prijateljima iz FSS da je ovo momenat da se lige skraćuju, a ne da se proširuju, i nije mi jasno kako da niko ne ispada. Gubi se smisao takmičenja. Siguran sam da će to doneti posledice i dugo vremena neće moći da se isprave. Igrao sam u Jugoslaviji, posle bio i trener u ligi koja je bila jaka, ali nikada nije imala više od 18 klubova. Ali, dobro, ljudi su videli neki cilj, ideju, iako znam da je najteže smanjivati broj klubova, izjavio je Đorić za “Sportski žurnal”.

Pandemija korona virusa bi mogla da pomogne da se konačno prestane sa praksom velikih transfera fudbalera.

“Ovo je dobar momenat da se stane sa praksom velikih transfera fudbalera. Igrao sam dugo i ne mogu da prihvatim da neki igrači imaju i po četiri miliona nedeljano. I u našim uslovima, takođe, mislim da transferi treba da budu niži, pa čak i kada su u pitanju i Partizan i Crvena zvezda. Moramo da se svi urazumimo, počinjemo novi život posle ovoga, sve će da bude drugačije, ništa više neće biti kao što je bilo”, smatra Đorić.

Prokomentarisao prekaljni fudbalski radnik i propis po kojem će ekipe morati da imaju najmanje dvojicu igrača do 21 godine.

“Čuo sam da će ekipe morati da imaju minimum dvojicu ili trojicu igrača ispod 21 godine. To smo imali pre 20 godina, ali to je druga priča, mislim da bi sada trebalo postaviti starosnu granicu na najmanje 19 ili 20 godina, kada izlaze iz omladinaca i kada bi morali da igraju za prve timove. Sada deca brže i ranije sazrevaju”, zaključio je Đorić.