Fudbal

Fonseka: Velika je čast biti trener Rome (FOTO)

Veliki posao očekuje Paula Fonseku na klupi Rome.

Rimska ekipa je ostala bez plasmana u Ligu šampiona, neke od zvezde tima biće prodate (otišao već De Rosi), pa ostaje pitanje u kakvom će sastavu biti „vučica“.

Portugalski stručanjak je počastvovan prilikom da vodi Romu.

“Biti trener Rome je velika, velika čast, veoma sam uzbuđen i motivisan. Biće to veliki izazov, ali ja verujem da možemo uraditi velike stvari. Kada su me zvali iz Rome bio sam uzbuđen i nisam razmišaljao dva puta”, rekao je Fonseka i potom je otkrio da se njegove ambicije poklapaju sa klupskim.

“Predsednik Palota i ja smo razgovarali o svemu i osetio sam njegovu podršku. Osetio sam i da je on uzbuđen zbog svega, mojih ideja i zadovoljan sam kako je sve prihvaćeno”, kazao je Fonseka.

Prethodne tri godine vodio je Šahtjor do tri titule prvaka Ukrajine.

“Bilo je to sjajno iskustvo u Ukrajini, napravili smo sjajen stvari sa Šahtjorom i verujem da je sada ovo drugačiji izazov. Italijanski fudbal je drugačiji, ali ja sam spreman za novi posao, sa novim idejama i velikom motivacijom”, poručioje Fonseka.

Za navijače Rome je imao poruku.

“Želim da kažem navijačima da moramo da izgradimo nešto specijalno, nešto na šta će biti ponosno svaku utakmicu. Trebaće nam njihova podrška. Samo zajedno možemo naparaviti odlične stvari. Verujem da će biti uz nas”, zaključio je Fonseka.

Foto: Youtube Prinscreen/FPFutebolOficial