Fudbal

FK Jagodina se ugasila!

Još jedan poraz fudbalskih radnika u Srbiji.

Nekada stabilan prvoligaš fudbalski klub Jagodina poslednjih godina kuburi sa finansijama i rezultatima. Nakon ispadanje iz Prve lige Srbije u Srpsku ligu – Istok, desilo se ono najgore.

Kako piše portal Srbijasport, najviše posvećen domaćem sportu, klub nastao pre 56 godina fuzijom tri tima (FK Morava, Fk Jedinstvo i FK Kablovi) prestao je da postoji. U prevodu, nekadašnji osvajač Kupa Srbije rasformiran je!

„Klub pritisnut više milionskim dugovima, tužbama bivših fudbalera platio je ceh katastrofalnoj politici koju su vodili i i koju i dalje vode isti klupski čelnici uz pomoć Grada. FSS je klub suspendovao i nametnuo mu zabranu registracije igrača do izmirenja dugova, kako od toga nije bilo ništa, klub je polako ali sigurno počepo da rezultatski tone u svim kategorijama“, stoji u tekstu Srbijasporta.

Jagodinci su najveći uspeh u istoriji kluba ostvarili 2013. godine, kada su finalu Kupa Srbije tukli Vojvodinu. Najbolji plasman u prvenstvu ostvarili su godinu dana kasnije kada su bili treći a tri puta su igrali i u Evropi.