Fudbal

Dva kluba iz Prve lige Srbije istupaju iz takmičenja, razlog su finansije

Nova sezona u Prvoj ligi Srbije još nije ni počela, a već sada su se javili prvi problemi.
Drugo po jačini takmičenje u Srbiji kreće za 18 dana., ali dva kluba su odustali od učešća zbog loše finansijske situacije. Tačnije Fudbalski savez Srbije je pooštrio kriterijume za poslovanje klubova u ovom rangu.
Nekadašnji Superligaši, Bežanija i Borac, nisu mogli da ispune zahteve, tačnije da obezbede profesionalne ugovore za više od 50 posto igrača.

Generalni sekretar FSS, Jovica Šurbatović, potvrdio je da je dobio dopis od Bežanije.

“Dobili smo zvanični dopis u kojem Bežanija moli FSS za razumevanje jer zbog finansijske situacije nije u mogućnosti da igra Prvu ligu. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije shodno ovlašćenjima doneće danas odluku o popuni Prve lige na osnovu kriterijuma o finansijskim i infrastrukturnim mogućnostima klubova. Bežanija bi trebalo da se takmiči u najnižem rangu, ali pre te odluke, FSS prosleđuje disciplinskim organima zahtev za proces zbog neispunjavanja takmičarskih uslova”, rekao je Šurbatović za “Žurnal”.

Fudbaleri Bežanije su plasman u Prvu ligu izborili na terenu,a prošle sezone su bili nadomak mesta koje je vodilo u doigravanje za Superligu, ali su na kraju zauzeli sedmo mesto.

U Borcu je kriza evidenta kroz prizmu rezultat ovog kluba. Čačani su jedva izborili opstanak i to u poslednjem kolu plej – auta.

Prema nekim nezvaničnim informacijama Bežaniju bi trebalo da zameni u Prvoj ligi Kolubara iz Lazarevca, a umesto Borca će igrati Novi Pazar.

Zanimljivo je da je Kolubara prošle sezone tek bila treća u Srpskj ligi, prvi je bio Grafičar, drugi IMT koji bi trebao u viši rang ako se gleda plasman.

Slična situacije je sa Pazarom isped koga je na tabeli plej – auta bio Bečej.