Fudbal

Dmitrović: Bolji smo od Norvežana

Golman reprezentacije Srbije i španskog Eibara, Marko Dmitrović, bio je više nego oprezan zbog pandemije korona virusa koji je tešeko pogodio Španijju.

“Španija je bila veoma teško pogođena virusom korona. Nisam osećao klasičan strah, više je to bio oprez i dodatna pažnja da se sačuvam od bilo kakvog rizika. Svi su bili izuzetno disciplinovani, a ljudi u klubu su na svoj način vodili računa o svakom igraču Eibara. Nikome nisu prijale vesti o broju obolelih, umrlih, slike i snimci iz medija o mukama koje preživljavaju zaraženi virusom korona. Nadam se da je sve loše polako iza nas i da će cela Španija, ceo svet, da se vrati normalnom životu”, rekao je Dmitrović za “Novosti”.

Ekipa je počela sa treninzima pod posebnim i neobičnim uslovima.

“Prošlo je tačno dva meseca otkako smo odigrali poslednji meč u prvenstvu. Bio je 7. mart kada smo kod kuće izgubili od Majorke i onda smo potpuno neočekivano, kao i sve ekipe širom Evrope i sveta, morali na prinudni odmor. Pripreme na našem stadionu za nastavak sezone počele su potpuno neuobičajeno, sa maskama na licima, zaštitnim rukavicama i ostalim merama zaštite. Ali, vidim da smo se svi uželeli treninga i druženja”, otkriva Dmitrović.

Sjajni čuvar mreže veruje da će Srbija uspeti da se plasirana Evropsko prvenstvo koje je odloženo za sledeću godinu. Potrebno je savladati prvo Norvešku, pa potom i boljeg iz duela između Škotske i Izraela.

“Nažalost, svi smo zaustavljeni u nameri da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo. Verujem da imamo kvalitetniji tim i da ćemo u baražu da pronađemo put do velikog takmičenja na kojem nas nema već 20 godina”, optimista je Dmitrović.