Fudbal

De Rosi se predomislio? (FOTO)

Nekoliko italijanski medija prenose informaciju da Daniele De Rosi ipak neče okončati svoju igračku karijeru.

Vezista je prošlog meseca napunio 36 godina, a pošto mu u Romi nisu ponudili novi ugovor praktično je odlučio da završi karijeru koju je celu posvetio upravo rimskom klubu.

Navodno je trebao da se priključi stručnom štabu Roberta Manćinija u reprezenaciji Italije. Navodno De Rosi ozbiljno razmšlja da potpiše petomesečni ugovor sa Bokom Juniors. Iskusni fudbaler je u nekoliko navrata isticao da mu je san da zaigra na čuvenoj „Bombonjeri“, a ceo posao bi mogao da odradi njegov bivši klupski kolega Nikolas Burdiso, sada sportski direktor argentinskog velikana.

Bivši fudbaler Rome i aktuelni predsednik asocijacije italijanski fudbalera, Damiano Tomasi, smatra da De Rosi sam treba da odluči da li je vreme za penziju.

“Ne sme neko drugi da odluči da li mu je vreme za penzionisanje. On zna koliko ima strasti prema ovom sportu i postoje klubovi koji mu mogu dati motivaciju da nastavi da igra”, rekao je Tomasi.

De Rosi je odbio mogućnost da pojača Fiorentinu, dobijao je ponude iz MLS lige i Kine, ali očito da bi u dresu Boke mogao na najlepši način da se oprosti od najvažnije sporedne stvari na svetu.