Fudbal

De Liht doputovao u Torino; Atalanta dovela Malinovskog; PSŽ predstavio štopera; Lil našao pojačanje u Angoli; Lion potpisao tinejdžera (FOTO)

Jutros najavljeno, večeras konačno razrešeno. Jedan od najboljih mladih štopera današnjice Matijs de Liht doputovap je u Torino gde su ga dočekali predstavnici Juventusa. Za ovaj transfer šampion Italije je izdvojio 70 miliona evra, plus pet miliona u bonusima. Sutra bi Holanšanin trebao da potpiše ugovor na pet godina po kojem će zarađivati sjajnih 12 miliona evra po sezoni. jasno je da je Juventus dobio ozbiljno pojačanje u zadnjoj liniji tima. Sa novim trenerom Sarijem, Ronaldom, Remzijem i Rabiom vreme je da trofej Lige šampiona stigne u Torino.

Atalantu očekuje takmičenje u Ligi šampiona i samim tim ekipi su neophodna pojačanja. Danas je petogodišnji ugovor potpisan sa Ruslanom Malinovskim za koga je plaćeno obeštečnje od 15 miliona evra.

Šampion Francuske predstavio je treće letošnje pojačanje. Reč je doskorašnjem štoperu Borusije Dortmund Abdua Dijaloa (23) koji je plaćen 32 miliona evra. Mladi reprezentativac Francuske je potpisao ugovor na pet godina i vraća se u Ligu 1 gde je nastupao za Monako.

Lil je potpisao ugovor sa Manuelom Kafumanom (22) do juna 2024. godine. Defanzivni vezista je plaćen dva miliona evra.

Mladi fudbaler Elija Vizu (16) potpiao je prvi profesionalni ugovor sa Lionom na tri godine.On stiže iz Lavale koja će dobiti naknadu u vidu trening kompenzacije.