Fudbal

Čukarički predstavio novog trenera (FOTO)

Nakon rastanak sa trenerom Simom Krunićem na kraju sezone uprava Čukaričkog je ubrzo pronašla zamenu u vidu Aleksandra Veselinovića sa kojim je potpisan ugovor na godinu dana.

„Zaista želim da istaknem da mi je zadovoljstvo što se ovde nalazim i što sam u mogućnosti da radim kao šef stručnog štaba Čukaričkog. Ovo nije neka fraza, rekao sam i ranije kad sam sa Vojvodinom pobedio ovde sa 6:1, da je ovaj klub primer za mnogo toga u našem fudbalu, te da bi svima nama koji radimo i živimo od fudbala bilo mnogo lakše kad bi ovakvih klubova bilo više. Samim tim, moje zadovoljstvo je veliko, te bih se zahvalio i gospodi Obradoviću i Matijaševiću, što su me pozvali i objedinili ideje u zajednički cilj.

Čukarički je klub koji je uvek imao velike ambicije u takmičarskom smislu, a istovremeno je to sjajno organizovan klub koji mnogo pažnje posvećuje omladinskoj školi, razvoju i afirmaciji mladih igrača. Nadam se da ćemo zajedničkim radom uspeti da ostvarimo ciljeve koji su važni za klub. Dodao bih da su pored Đorđevića i Kneževića, u stručnom štabu ostali Pavle Delibašić, Zoran Rendulić, Oliver Kovačević, i naravno kompletan štab medicinskog dela i ekonomata, svako ko u svojoj oblasti radi svoj posao”, rekao je Veselinović za sajt kluba.

Novi starateg je govorio u kom sastavu će Čukarički dočekati utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope.

“Za sada znamo sa velikom sigurnošću da nećemo moći da računamo na Ovusua do druge polovine jula, ako se prognoze obistine, s obzirom da igra za Ganu, ozbiljnu reprezentaciju. To je dobra stvar i za njega i za Čukarički, da igrač iz naše lige iz takvog kluba igra u odličnoj reprezentaciji. Takođe, imamo Bogosavca koji je po ocenama fudbalskih ljudi igrač sa najboljim pedigreom na svojoj poziciji, koji će nastupati na Evropskom prvenstvu za mlade. Odustan je i Kopitović, reprezentativac Crne Gore, kojem smo dali nedelju dana da se oporavi, s obzirom da je još 27. maja počeo sa pripremama, ovo je najminimalnije što smo mogli da mu izađemo u susret, on je to svojim odnosom zaslužio. Stevanoviću želim brz oporavak i puno energije, nadam se da će iz povrede izaći jači”, poručio je Veselinović.

Evidentno je da će tim „brđana“ biti mlad.

“Na nagovor nekih trenera još u čuvenoj jugoslovenskoj školi fudbala, konkretno Abdulaha Gegića koji na žalost više nije sa nama, on me je nagovorio da nikako ne propustim rad sa mlađim kategorijama. Posle 18 godina ovog posla, veoma sam srećan što sam više od 12 godina radio sa mlađim uzrastima, što sam učio od dece i mladih igrača, istovremeno ispravljao svoje greške i prepoznavao neke zakonitosti fudbalske igre. Svaki trener koji nije prošao te procese, svesno ili nesvesno je kažnjen. Sudbina me je posle nosila da radim sa tim mladim igračima, imao sam sreću u Rusiji, Litvaniji, potom i Spartaku, da se mnogo igrača afirmiše”, zaključio je Veselinović.

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

– Hvala svima na dobrodošlici. Zaista želim da istaknem da mi je zadovoljstvo što se ovde nalazim i što sam u mogućnosti da radim kao šef stručnog štaba Čukaričkog. Ovo nije neka fraza, rekao sam i ranije kad sam sa Vojvodinom pobedio ovde sa 6:1, da je ovaj klub primer za mnogo toga u našem fudbalu, te da bi svima nama koji radimo i živimo od fudbala bilo mnogo lakše kad bi ovakvih klubova bilo više. Samim tim, moje zadovoljstvo je veliko, te bih se zahvalio i gospodi Obradoviću i Matijaševiću, što su me pozvali i objedinili ideje u zajednički cilj – kazao je na promociji novi šef struke Čukaričkog Aleksandar Veselinović. #fkcukaricki #superliga #superligafudbal

Објава коју дели FK Čukarički (@fkcukaricki) дана

Foto: Youtube Pritnscreen/