Fudbal

Barselona konačno završila toliko željeno pojačanje (FOTO)

Dugo, predugo je trajala saga oko Antona Grizman i Barselone.

Još prošlog leta je Francuz viđen u šampionu Španije, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u Atletiku sa kojim je i produžio ugovor. Verovao je da je ekipa spremna za osvajanje trofeja. Motiv više bila je i činjenica da se finale Lige šampion igrala upravo u Madridu na stdaionu “Vanda Metropolitano” Usledil su razočarenja, ispadanje od Juventusa u elitnom tamičenju, pa je Grizman definitivno prelomio.

Sam je najavio da odlazi iz kluba na kraju sezone i očekivano reagovala je Barselona. Čekao se samo prvi jul kako bi otkupna klauzula spala sa 200 na 120 miliona evra. Madriđani su se žalili da su Katalonci dogovorili transfer još pre dva meseca i tražili su prvu sumu kako bi pustili Grizmana. Na kraju su ipak propustili.

Francuski “L’Equipe” i “Sky Sports” , a preneli mnogi drugi izvori, tvrde da je Barselona dobila toliko željeno pojačanje. Katalonci će platili 120 miliona obeštećenja i dobiće veliko pojačanje u napadu. Prvobitno su nudili 130 miliona evra, ali u ratama, iz Madrida su to odbili, pa će “jorgandžija” da dobiti ceo traženi iznos. Praktično su u Atletiko taj novac potrošili na dovođenje zamene za Grizmana. Iz Benfike je stigao mladi Žoao Feliks za 126 miliona evra. Veruju u Madridu da je pred njim svetla budućnost nakon samo jedne fantastično sezone u Benfici.

Što se tiče Grizmana njega čeka period dokazivanja. Deo navijača Barselone je bip protiv njegovog dolaska nakon odluke od prošlog leta da ostane u Madridu. Sigurno je da će ga pristalice novog kluba gledati drugim očima i da će dobrim igrama i golovima morati da kupi njihovu naklonost.

Jedno je sigurno da su Mesi i Suarez dobili opasno pojačanje za još jaču Barselonu.